Miksi energiatehokkus on merkittävä tulevaisuudessa?

Talotoimitus

Prosessi
Prosessi.html
Talomallithttp://livepage.apple.com/Talomallit.htmlshapeimage_5_link_0
RivitalotRivitalo.html
ParitalotParitalo.html
Omakotitalotomakotalo.html
Messutalo Vaasamessutalo.html
Miksi?
Miten?Miten.html


Tausta - miljoona omakotitaloa

Maassamme on noin miljoona omakotitaloa ja niiden keskimääräinen ikä on 41 vuotta. Valtaosa taloista on kaikkea muuta kuin energiaa säästäviä. Tänään rakennetaan huomisen omakotitalot, joten meidän on fokusoitava älykkäisiin pientaloratkaisuihin!


Yli 50 prosentin nousu

Maailman energiankulutuksen arvioidaan nousevan 57 prosentilla vuoteen 2030 mennessä (http://www.eia.doe.gov/oiaf/ieo/world.html). Tämä tarkoittaa valtavia haasteita koko maailmalle. Myös meidän suomalaisten täytyy hoitaa oma osuutemme asian hyväksi.


Energiaa säästävät talot

Passiivitalot ovat erittäin energiatehokkaita, hyvin eristettyjä, ja niillä on järkevät energian talteenottojärjestelmät. Vaikka passiivitalojen energiavaatimukset ovat haastavia (esimerkiksi Turussa lämmitysenergian tarve saa olla enintään

25 kWh/m2 ja kokonaisenergian tarve enintään 75 kWh/m2), on niitä silti mahdollista rakentaa kustannustehokkaasti. Käytettävissä tulee olla vain oikeat rakenneratkaisut ja toteutustavat.


Energiakulutus ja energiatodistus

Ajat ovat muuttumassa nopeasti. Jos olet nyt rakentamassa taloa, niin väitämme, ettei Sinulla ole varaa olla rakentamatta joko matalaenergiataloa tai passiivitaloa. Väitteemme tueksi esitämme kolme perustelua:1. Talon arvo määräytyy tulevaisuudessa merkittävästi enemmän energiakulutuksen kautta.

Mitä vähemmän kuluttava talo sitä arvokkaampi se on. Alla olevista energiatodistulukujen vertaustalukoista selviää minkä verran erityyppiset talot kuluttavat energiaa. Energianhinnankehityksen skenaario 10%:n vuotuisella korotuksella osoittaa kuinka vakavasti otettava asia on. Ei siis kannata miettiä ainoastaan rakennuskustannuksia, vaan kustannuksia myös tulevaisuudessa.


2. Energiasäästöt vaikuttavat merkittävästi perheen talouteen. 

Kuukausitasolla 50 - 300 euron säästö tarkoittaa vuositasolla 600 - 3600 euron säästöä.


3. Palvelukokonaisuuden ansiosta rakennuskustannukset eivät juuri nouse, vaikka rakentaisit vähän energiaa kuluttavan talon.

Mahdollinen kustannuskorotus on muutamassa vuodessa saatu takaisin energiakulutuksen säästön avulla.Suomen Passiivitalot • Läntinen Pitkäkatu 21 - 23 C, 20100 Turku • 020 757 9090  • info@passiivitalo.comwww.passiivitalo.com